Vores Steaks
AMERIKANSK RIBEYE & NEW YORK STRIP
OKSEKØD FRA DEN BERØMTE TOPPRODUCENT GRATER OMAHA
“THE STRIP STEAK IS KNOWN BY MANY NAMES: NEW YORK STRIP STEAK, AMBASSADOR STEAK, STRIP LOIN STEAK, KANSAS CITY STRIP, CLUB STEAK, OR THE OMAHA STRIP… BUT MOST PEOPLE CALL IT NEW YORK STRIP. SO WHY DID “NEW YORK” STICK? SIMPLE: THAT’S WHERE IT ALL BEGAN – THE GREAT STEAKHOUSES OF NEW YORK CITY.” - THE BUTCHER’S GUIDE
Vores udsøgte amerikanske ribeyes og New York steaks er kød fra Greater Omaha, en anerkendt kødproducent, der er kendt for sin sublim kvalitet af oksekød (USDA Kvalitet). Greater Omaha leverer 100% hormonfrit oksekød, og deres Black Angus kvæg er nøje udvalgt fra udvalgte producenter. Alle kvæg har levet et naturligt liv på græs, suppleret med en afbalanceret kost af naturligt foder og korn.
Vores amerikanske ribeye steaks fra Greater Omaha er kendt for deres fremragende marmorering. Marmorering refererer til fedtindholdet i kødet, hvilket bidrager til kødets mørhed, saftighed og smag. Ribeyen er udskåret fra den øverste del af oksen, placeret ved nakken.
New York steaks er kendt for deres mere solide tekstur og fantastiske smag, takket være fedtkanten. Selvom de ikke er de mest møre udskæringer, er de stadig meget eftertragtede. En New York steak er mere fedtfattig, og det tilbageværende fedt, der er placeret på siden af udskæringen, bidrager til den gode smag under tilberedningen. Dette gør det også nemmere at skære fedtet fra, hvis man ønsker det.
AUSTRALSK RIBEYE & NEW YORK STRIP
100% HORMONFRIT OG CERTIFICERET BLACK ANGUS KØDKVÆG FRA JACK’S CREEK | WORLD’S BEST STEAK PRODUCER’ IN 2015 AND 2016
FUN FACT: IN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND, "RIBEYE" IS USED WHEN THIS CUT IS SERVED WITH THE BONE IN. WITH THE BONE REMOVED, IT IS CALLED "SCOTCH FILLET” - THE PERFECT STEAK
Vores australske ribeye- og New York steaks er kød fra Jack’s Creek, en fremtrædende kødproducent, der er kendt for sine premium oksekødsudskæringer fra renracen Black Angus.
Jack’s Creek er dedikeret til at levere 100% hormonfrit og certificeret Black Angus kødkvæg, der har levet et naturligt liv på græs og er blevet suppleret med en velafbalanceret, vegetarisk kost. For at sikre den fineste oksekødssmag og et ekstremt mørt produkt, vil kvæget til sidst overgå til en diæt af naturligt GMO-frit korn i minimum 150 dage.
Vores australske ribeye steaks fra Jack’s Creek er kendt for deres fremragende marmorering i forhold til deres New York steaks. Marmorering refererer til fedtindholdet i kødet, hvilket bidrager til kødets mørhed, saftighed og smag. Ribeyen er udskåret fra den øverste del af oksen, placeret ved nakken.
New York steaken har mindre fedt i selve kødet, men det er i stedet placeret på siden af udskæringen, hvilket bidrager til den gode smag under tilberedningen. Dette gør det også nemmere at skære fedtet fra, hvis man ønsker det. Selvom New York udskæringerne ikke er de mest møre, har de en mere solid tekstur, når man bider i dem, og fedtkanten er med til at give dem en fantastisk smag.
TENDERLOIN STEAK
VORES UDSKÆRING SOM ER MEST MØRT.
FUN FACT: THE TENDERLOIN HAS A BUTT AND A TAIL. THE BUTT IS CLOSER TO THE, UM, REAR AND THE TAIL IS NARROW AND POINTED. THE FILET COMES FROM THE ULTRA-TENDER TAIL END” - EATPRE
I forhold til ribeye, new york strip og tomahawk steaken, er tenderloin den som har den mindste marmorering i kødet, men grundet placeringen på oksen, er det udskæringen som er mest mørt. Vores tenderloin benyttes også til retten Peber steak. Forskellen mellem disse to retter findes i tilberedningen.
WHISKEY FLAMBERET?
VORES TENDERLOIN BENYTTES OGSÅ TIL RETTEN PEBER STEAK. FORSKELLEN MELLEM RETTERNE FINDES I TILBEREDNINGEN.
En tenderloin grilles på grillen til den ønskede kernetemperatur er opnået, hvorimod en peber steak steges på en stegepande med madagaskarpeber, og kort tid før den ønskede kernetemperatur er opnået, flamberes den med whisky. En smule fløde tilsættes og herfra har vi også en lækker pebersauce.